Youth for Christ Kampen

"Ruimte voor Jongeren"

NieuwsZaterdag 22 september 2018: concert Hanne de Vries & Band in 't Ukien !

Op 22 september willen we als Youth for Christ Kampen stilstaan bij het feit dat we al 50 jaar actief zijn in Kampen. Ter gelegenheid van dit jubileum hebben we een concert georganiseerd  in 't Ukien (Cultureel Podium) in Kampen. Vanaf nu kun je via hun site kaarten kopen om dit concert bij te wonen. 

Kaarten in de voorverkoop kosten € 7,50 + € 1,37 boekingskosten.

Het betreft dus de toegang voor 1 persoon tot het concert + 1 gratis consumptie. 

Ga nu naar www.ukien.nl en koop daar je ticket.


EO Jongerendag Busvervoer 26 mei gaat door!


Wil je mee met de bus vanuit Kampen naar de EO Jongerendag? Geef je dan snel op!

De kaarten kosten € 15,= per stuk en elke kaart geeft recht op vervoer van Kampen (opstapplaats "de Speelpoort" aan de Ebbingestraat tegenover "Myosotis") naar Arnhem (Gelredome) voor 1 persoon; en na het evenement weer een retourreis, voor dezelfde persoon, van Arnhem naar Kampen.
Wij kunnen maximaal 50 personen in de bus vervoeren en hiervoor geldt VOL = VOL. Er zijn nog 10 kaarten beschikbaar, wees er dus snel bij!

1) geef je op per email aan: info@yfckampen.nl  of via whatsapp 0648037357. Geef daarbij je naam, 06 nummer en geboortedatum op! 

Daarnaast dient zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 12 mei, €15,00 p.p. overgemaakt te worden op banknummer  NL11 INGB 0001 9189 67 t.n.v. St. Youth for Christ. Zet in de mededelingen je naam. 

Mochten er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen dan wordt door ons bekeken wie zich op welk moment heeft aangemeld en op welk moment er is betaald. Wees er dus snel bij!


Toegangskaarten voor het evenement zijn niet verkrijgbaar via YfC; voor aanschaf daarvan ben je dus zelf verantwoordelijk. 
Klik hier om doorgestuurd te worden naar de reserveringssite.


LET OP:
Alle medereizigers dienen aanwezig te zijn bij de opstapplaats om 10.45 uur. De bus vertrekt definitief om 11.00 uur. In de bus hoor je hoe laat en van welke plek de bus na het evenement weer terug gaat naar Kampen. Naar verwachting zal dat rond 21.15 uur zijn. De bus arriveert dan rond 22.30 uur weer in Kampen.

 


Koningsdag

i.v.m. Koningsdag is De Mix op vrijdagavond 27 april gesloten. Er is dus geen meidenavond.

Team Meidenwerk en Jongerencafé
Vrijdagavond 4 april zijn wij wel weer open met het Jongerencafé!


 


april 2018

Busvervoer EO-Jongerendag op 26 mei 2018 in het Gelredome, Arnhem

Bij tenminste 40 aanmeldingen vooraf willen we een bus laten rijden naar de EO Jongerendag. De prijs van een kaartje zal dan € 15,00 zijn.
Wil je mee met de bus vanaf Kampen naar de EO Jongerendag v.v. dan graag aanmelden voor 20 april a.s. 
Zijn er vooraf niet voldoende aanmeldingen dan gaat er geen bus rijden. Dus geef je z.s.m. op. door een email te sturen naar: aart@yfckampen.nl met je naam en telefoonnummer daarin vermeld.

maart 2018

Datum KIJP-avond is gewijzigd!

klik hier voor meer informatie


februari 2018

Wij zoeken contact met allen die de afgelopen 50 jaar betrokken zijn geweest bij Youth for Christ Kampen.

klik hier voor meer informatie


september 2017

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!


juni 2017

YfC-Kampen laat bus rijden naar de EO-Jongerendag


april 2017

Extra weekend voor de jeugd in Oudemirdum

Kampen,  april 2017

Hallo jongere van Jongerencentrum De Mix (en ouder(s)/verzorger(s)),

Zoals jij/u wellicht al weet staat er een spectaculair Xtra weekendje op het programma voor alle jongeren  die de Youth Alpha, Youth Beta of anderszins betrokken zijn bij onze stichting. Het thema van het weekend mag door de jongeren zelf  worden aangedragen… We zullen dit thema laten terugkomen in het programma. Dit te gek-gave weekend mag je daarom niet missen! We willen op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei verblijven in groepsaccommodatie ‘Groen’ aan de Jan Schotanuswei 57 te Oudemirdum. Daar gaan we twee dagen (1 nacht) aandacht besteden aan het thema, muziek, gesprekken, sport en spel en nog veel meer gezelligheid.

Wat moet je meenemen? ID-kaart, verzekeringspas, slaapzak, hoeslaken, kussensloop, handdoek, toiletartikelen, zwemspullen, € 0,50 muntjes voor het geval je wil douchen, zaklamp, ballen, spellen en muziekinstrumenten. Wat mag je lekker thuis laten? Alcohol, drugs, energydrank en een slecht humeur! Daarnaast zullen jongens en meiden gescheiden slapen. De kosten van het weekend zijn € 25,00. Dit kan op het weekend betaald worden.  We zouden het fijn vinden dat alle jongeren daarbij kunnen zijn die dat willen.*   Wil je je opgeven door het sturen van een mailtje naar: bas.schinkel@hotmail.com. We verzamelen op vrijdagmiddag om 16.15 uur in “De Mix”, Venestraat 8. Eventuele fietsen kunnen vrijdagmiddag op de brug van de Burgwal, vlakbij “De Mix” gestald worden. Vervolgens zullen wij met de auto’s uiterlijk 16.30 uur vertrekken richting Oudemirdum. Mocht dit tijdstip niet lukken i.v.m. schooltijden laat het ons weten dan kunnen we voor een passende oplossing zoeken. Zaterdag zijn we rond 20.00 uur weer in Kampen.

Nu zijn we nog wel op zoek naar mensen die ons willen brengen en of willen ophalen. Heb je zelf een rijbewijs en een auto tot je beschikking of wil één van je ouders/verzorgers rijden? Geef dit dan door via dit e-mailadres: bas.schinkel@hotmail.com of app hem: 06-13339630. Laat deze brief daarom ook aan je ouders/verzorgers lezen! Wij laten dan op tijd weten of u ook  daadwerkelijk moet rijden op de heen- en of terugweg. 

Wij zijn tijdens het weekend bereikbaar op het telefoonnummers:  06-21102142 (Janneke van der Kamp) of 06-48037357 (Aart Groen). We hopen je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben, maar misschien heb je nog vragen.  U/je kunt ons bereiken op bovenstaande telefoonnummers. 

Met vriendelijke groeten namens de Youth Alpha en Youth Beta teams,

Janneke van der Kamp, Bas Schinkel, Eva Veldhoen en Aart Groen 

N.B. omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen mee gaat willen wij het voor iedereen mogelijk maken om mee te gaan. Mochten de financiën een reden zijn om niet deel te kunnen nemen dan kun je/u dat bij één van de teamleden kenbaar maken zodat wij, natuurlijk vertrouwelijk, voor een passende oplossing kunnen zorgen.


December 2016

Switch theatergroep presenteert ‘Succes!’

 
Soms kan je leven zomaar veranderen door bijvoorbeeld een korte treinreis. De treinreis staat centraal in de Kerstvoorstelling ‘Succes!’ die verzorgd wordt op woensdagavond 21 december 2016 door de Switch theatergroep en Youth For Christ Kampen. De Kerstvoorstelling zet de jongeren (12 t/m 25 jaar) stil bij de betekenis van Kerst en bij hun eigen succes in het leven. 
 
‘Martin is met de trein op weg naar de belangrijkste voetbaltraining van zijn leven. Zijn profcarrière bij Jong Oranje staat of valt met deze training. Kort na een ontmoeting met een niet al te handig meisje en een erg opdringerige railcateringmedewerker, komt de trein opeens tot stilstand. Martin gaat zijn training missen en zijn droom is voorbij. Als klap op de vuurpijl heeft die irritante verkoper ook nog eens de behoefte om uitgebreid het kerstverhaal te vertellen. Alles gaat die avond anders dan verwacht – in een stilstaande trein.’ – 
 
De zaal van Quintus (Vloeddijk 38, te Kampen) is open  om 19.00 en de voorstelling begint om 19.30. Na de voorstelling zijn de jongeren van harte welkom in Jongerencentrum De Mix aan de Venestraat 8 te Kampen. De kaarten (€2,- incl. consumptiebonnen bij De Mix) zijn verkrijgbaar vanaf 1 december bij boekwinkel De Rank (Oudestraat 17, te Kampen) en elke vrijdagavond in Jongerencafé De Mix (Venestraat 8, te Kampen). Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/JongerncafeDeMix/.

Oktober 2016

Op woensdag 19 oktober 2016 organiseerde YfC in samenwerking met Kamper Events het evenement "Minute to win it"


Herfstvakantie niets te doen?

Kom dan naar de "Minute to win it"

Minute to win it op woensdag 19 oktober 2016
minutetowinit.jpg (623.46KB)
Minute to win it op woensdag 19 oktober 2016
minutetowinit.jpg (623.46KB)

klik op de download voor meer informatie.

Onderstaand tref je wat foto's aan van dit geslaagde evenement


                                                               Het winnende team 

 

Dinsdagavond 4 oktober 2016 

Het begint allemaal bij een goed verhaal

Je doelgroep bereiken, hoe doe je dat? Die vraag stond centraal tijdens de workshop van tekstschrijver en communicatieadviseur Sandra Tuinman. Op dinsdagavond 4 oktober kwam ze naar De Mix voor een interactieve sessie. Belangrijkste conclusie? Het begint allemaal bij een goed verhaal.

Sandra Tuinman is eigenaar van Typisch Sandra Communicatie. Tijdens beursvloer Kampen Tohopesate ontmoetten we elkaar en sloten we een deal: in ruil voor publiciteit zou Sandra een workshop bij ons komen geven. 

Slimme aanpak
Tijdens de workshop stond de voorstelling “Succes” van theatergroep Switch van Youth for Christ Nederland centraal. Dit optreden vind op woensdag 21 december plaats in de Quintus zaal. Wie willen we bereiken? Wat is ons verhaal? En welke communicatiemiddelen zetten we in? Door stapsgewijs aan de slag te gaan, liet Sandra zien hoe we de pr voortaan slim en efficiënt kunnen aanpakken.  

Inspiratie
Al met al was het een geslaagde avond. Na afloop hadden we zoveel ideeën, dat we nog een uurtje bleven hangen om ze met elkaar te bespreken. Meer dan genoeg inspiratie dus!

Meer weten?
Benieuwd naar het werk van Sandra? Of wil je ook een keer een workshop bij haar volgen? Bel of mail gerust! Je vindt haar contactgegevens op www.typischsandra.nl.  


Bolwerk 11B
8261 EE Kampen

06 13 53 53 63

www.typischsandra.nlAugustus 2016

Op woensdag 21 september 2016 start de Youth Bèta cursus weer.


Mei 2016

YfC-Kampen laat een bus rijden naar de EO-Jongerendag op 4 juni 2016


Extra weekend gepland voor Youth Alpha en Youth Bèta; klik hier voor meer informatie 


April 2016

Uitnodiging voor bijeenkomst Kamper Interkerkelijk Jongerenwerkers Platvorm (donderdag 29 september 2016) staat online. klik hier


Januari 2016

Youth Alpha: cursusdata voor 2016 bekend, klik hier voor het overzicht.

Youth Bèta: cursusdata voor 2016 bekend, klik hier voor het overzicht.  

Het nieuwe seizoen van Youth Bèta start op woensdag 27 Januari 2016 Klik hier voor meer info.

December 2015

Kampen wint de sponsor-actie van Specsavers!

Allen die op de site van Specsavers hebben gestemd  op Youth for Christ Kampen: hartelijk bedankt daarvoor!

Heel 2016 gaat Specsavers Kampen sparen voor het goede doel; lokaal is dat dus onze stichting geworden.

Doet u in 2016 een aankoop bij deze winkel doneert u dan het muntje dat u ontvangt aan het lokale goede doel!


Uitnodiging voor bijeenkomst Kamper Interkerkelijk Jongerenwerkers Platvorm (7 januari 2016) staat online. klik hier


Zwemmen met andere jongeren!

Op woensdagavond 21 oktober werd er gezwommen in Zwembad de Sonnenberg in IJsselmuiden

Jongeren konden zich opgeven om gratis te komen zwemmen. 

Het zwembad bood ons deze gelegenheid na een deal die dit voorjaar werd gemaakt op de Tohopesate-beurs in Kampen. Als tegenprestatie zetten wij  wat foto's online van dit mooie zwembad. klik hier voor de foto's

Na afloop was er een afterparty in jongerencentrum De Mix aan de Venestraat in Kampen. Ook hiervan zullen foto's worden geplaatst.
Creatieve Kringloop – een spetterende meidenavond

Kampen - Afgelopen meidenavond zijn de meiden naar de kringloop geweest, met als uitdaging iets kopen voor ongeveer € 2 om het daarna in de Mix helemaal op te knappen naar eigen smaak. Alle meiden kwamen terug met leuke spullen om mee aan de slag te gaan en zijn enthousiast aan het opknappen geslagen.

Het resultaat was een leuke gezellige avond waarin leuke dingen gemaakt zijn die thuis een mooi plekje hebben gekregen. Volgende keer, op 30 oktober, starten we weer om 19.00 uur in de Mix met het thema ‘Spiegeltje Spiegeltje’.

Zorg dat je erbij bent!           

Groetjes, Carola.   


Vanaf 23 september zijn de Youth Bèta cursussen weer van start gegaan. Klik hier voor meer info.


Vrijdagavond 18 september: Night of the Senses

Met frisse ideeën en jeugdig enthousiasme is het Themateam dit nieuwe seizoen van start gegaan. Wij vroegen ons af: 'Hoe goed zijn de zintuigen van de jongeren eigenlijk?” Het thema Night of the Senses was geboren: twee teams, vijf uitdagingen. Soms eenvoudig, soms aardig lastig. Weet jij geblinddoekt te raden dat je een kookwekker in je handen hebt? Maar over een ding zijn wij het eens: de zintuigen van de jongeren doen het prima.

Het was een gezellige avond en misschien had de presentator het nog wel het meeste naar zijn zin. Geen wonder, als je een geblinddoekt iemand een lepel sambal oelek mag voeren :)

   

Bedankt voor de leuke avond!

 

Het Themateam


 


Op 15 september zijn  de Youth Alpha cursusavonden weer gestart. Klik hier voor meer info. 

Vanaf vrijdag 21 augustus 2015 is het jongerencafé weer geopend vanaf 19.00. Klik hier voor meer info.

Zomer 2015:

Schoonmaakploeg krijgt materialen en instructies om "De Mix" nog beter schoon te kunnen houden. Dit was het resultaat van een deal die werd gesloten op de beursvloer Kampen op 26 maart j.l.Op de 1e foto: Danielle den Broeder, Bas Schinkel en Lois van Veen (rechts op foto)  krijgen schoonmaakinstructies van Erna Boerman. Zij is distributiepartner van JEMAKO schoonmaakproducten en te bereiken op telefoonnummer 0655107755